Waar ben je naar op zoek?

Hoe maak ik rapportages?

PerfectView kent drie verschillende rapportage mogelijkheden, namelijk: standaardrapportages, dashboards en weergaven. Al deze rapportages kunnen vanuit PerfectView geëxporteerd worden. Hieronder worden deze drie opties verder toegelicht.

Standaardrapportages

Door naar Meer en vervolgens naar Rapportages te gaan, worden alle standaardrapportages die binnen PerfectView gegenereerd kunnen worden vertoond. Deze zijn onderverdeeld in de volgende verschillende subgroepen:
Activiteiten;
Activiteiten per type;
Forecast;
Notitie types;
Organisaties;
Personen;
Projecten;
Relaties;
Systeem;
Verkoop.
Je heb de mogelijkheid om standaardrapportages voor een bepaalde tijdsperiode op te vragen. Vervolgens kan je deze rapportages exporteren naar een gewenst bestandsformaat zoals Excel of PDF.

Let op: PerfectView is standaard voorzien van een aantal rapportages. Welke rapportages voor jou beschikbaar zijn, is onder meer afhankelijk van de rechten die aan jou zijn toegekend.

Dashboards

Aan de rechterkant van de applicatie, kan je de dashboards benaderen via de blauwe knop (waarop een kilometerteller te zien is). Als je hierop klikt, krijg je eveneens rapportagemogelijkheden te zien. Je kunt, bovenaan in de dashboard-functionaliteit, switchen tussen de verschillende dashboards:
Verkoop;
Verkoopfavorieten;
Activiteiten.
Je kunt in de verkoopdashboards filteren op jaartal, maand, KPI, categorie of medewerker. Meer informatie over de dashboards vind je hier.

Weergaven aanpassen

Het is mogelijk om de standaardoverzichten die al in PerfectView zijn opgenomen aan te passen. Het aanpassen van een weergave kan bijvoorbeeld handig zijn voor:

  • Het zoeken naar bepaalde informatie in PerfectView. Je kunt op alle kolommen zoeken die in een weergave zijn opgenomen;
  • Het exporteren van gegevens. Je kunt je weergave exporteren naar Excel, en dat is handig voor het maken van gepersonaliseerde rapportages. Wanneer een weergave naar Excel wordt geëxporteerd, is er altijd sprake van ‘What you see is what you get’: in de export is de exacte weergave opgenomen (met de daaraan toegevoegde kolommen en de daarop ingestelde filters en sortering) zoals deze op dat moment in PerfectView staat;
  • In Excel kan je zelf verder bepalen welke tabellen en grafieken je op basis van de informatie gaat definiëren, passend bij waar jullie op willen sturen;
  • Meer informatie over het zelf aanpassen van weergaven vind je hier.

PerfectView