Waar ben je naar op zoek?

Hoe maak ik rapportages?

PerfectView kent drie verschillende rapportage mogelijkheden. We hebben standaardrapportages, dashboards en weergaven. Deze rapportages zijn te exporteren vanuit PerfectView. Hieronder worden alle drie de opties verder toegelicht.

Standaardrapportages

Door op Meer > Rapportages te klikken, worden alle standaardrapporten getoond binnen PerfectView. Deze zijn onderverdeeld in subgroepen als: activiteiten, commerciële relaties, projecten, relaties, systeem en verkoop. Je kunt de standaardrapportages exporteren van een bepaalde periode en naar een gewenst bestandsformaat zoals Excel of PDF.

Let op: Het systeem is standaard voorzien van rapportages. Welke rapportages voor jou beschikbaar zijn, is onder meer afhankelijk van de toegekende rechten.

Dashboards

Aan de rechterkant van het scherm zijn de dashboards te raadplegen via de blauwe knop met een kilometerteller. Als je hierop klikt, krijg je rapportagemogelijkheden. Je kan bovenin switchen tussen verschillende dashboards: verkoop, verkoopfavorieten en activiteiten. Je kunt in de verkoopdashboards filteren op jaartal, maand en KPI, categorie of medewerker. Meer informatie over de dashboards vind je hier.

Weergaven aanpassen

Het is mogelijk om de standaardoverzichten die zijn meegeleverd in PerfectView aan te passen. Het aanpassen van een weergave kan handig zijn voor:

  • Het zoeken in PerfectView: je kunt op alle kolommen zoeken die in een weergave staan.
  • Het exporteren van gegevens. Je kunt je weergave exporteren naar Excel. Handig voor het maken van gepersonaliseerde rapportages. Bij exporteren naar Excel is het altijd ‘What you see is what you get’. In je export krijg je exact de weergave met die kolommen/filters/sortering zoals deze in PerfectView staat.
  • In Excel kun je zelf verder bepalen welke tabellen en grafieken je op basis van de informatie gaat definiëren passend bij waar jullie op willen sturen.
  • Meer informatie over het zelf aanpassen van weergaven vind je hier.

PerfectView