Hoe kan ik gegevens importeren?

Om gegevens te importeren is het noodzakelijk eerst een Excel sheet te maken waarin de te importeren gegevens zijn opgenomen. In PerfectView zijn meerdere relatie-typen beschikbaar, bijvoorbeeld: klanten, prospects, en leden. Ook zijn er meerdere activiteit-typen beschikbaar, zoals: gespreksverslagen en verkoopkansen. Het is noodzakelijk één Excel sheet aan te maken per relatie- of activiteit-type. Hiervoor zijn voorbeeldbestanden beschikbaar waarin de juiste kolommen en kolomnamen zijn opgenomen.

Je vindt deze voorbeeld bestanden door deze stappen te volgen: ga naar Instellingen (het gele tandwiel-icoon rechts op de pagina) > Gegevens importeren > Nieuw. Hier selecteer je het juiste relatie- of activiteit-type. Vervolgens klik je op Selecteren. Daarna kies je voor Voorbeeld downloaden. Het voorbeeldbestand wordt gedownload.

In het voorbeeldbestand staan alle velden die je in PerfectView kunt importeren. De velden die je bij organisaties en personen kunt importeren verschillen van elkaar. Nadat de gegevens in de juiste kolommen zijn ingevuld, kan je het bestand gaan importeren.

Afhankelijk van welk type relatie je wilt importeren, kan je in onderstaande artikelen lezen hoe je dit doet:

Als je de relaties in PerfectView hebt geïmporteerd, dan heb je de mogelijkheid om Activiteiten en Kenmerken te importeren. Ook is het mogelijk om Producten in PerfectView te importeren.

LET OP: de datumnotatie is dd-mm-yyyy.