Waar ben je naar op zoek?

Hoe kan ik kenmerken importeren?

Kenmerken hoef je niet één voor één aan relaties toe te wijzen. Je kunt ze ook in bulk importeren! In dit artikel lees je wat de mogelijkheden zijn bij het importeren van kenmerken.

De manieren van importeren

Er zijn verschillende manieren om kenmerken te importeren:

  • tegelijk bij de import van relaties;
  • een losse import van kenmerken.

Bij het importeren van relaties heb je de mogelijkheid om in stap 2 Instellingen aan te geven dat alle relaties die geïmporteerd worden een kenmerk mee moeten krijgen. In de volgende stap geef je aan welk(e) kenmerk(en) de relaties moeten krijgen, dit is stap 3 Kenmerken. Het toevoegen van kenmerken tijdens het importeren van relaties werkt alleen wanneer je nieuwe relaties toevoegt. Je geeft op deze manier de hele groep relaties hetzelfde kenmerk mee.

Wil je aan de relaties uit je importbestand echter verschillende kenmerken toekennen of wil je bestaande relaties een kenmerk meegeven, dan dien je een kenmerkenimport uit te voeren. Hiervoor zal je eerst de kenmerken importmodule moeten activeren. Dit doe je als volgt: ga naar Instellingen > Applicatie instellingen > Configuratie -Modules. Zet het vinkje aan bij de optie Kenmerken importeren.

Het Excel importbestand

Bij een import van kenmerken is het belangrijk dat de relaties aan wie je de kenmerken wilt toewijzen al in PerfectView staan. De import wordt namelijk niet gedaan op basis van een relatiecode, maar een unieke ID die de relatie op de achtergrond meekrijgt in PerfectView. Deze unieke ID heeft de naam RSP_ID en is uit PerfectView te halen aan de hand van een export via de selectiemodule. In dit artikel gaan we verder in op het maken van selecties. Dit ID nummer bepaalt aan welke relatietype het kenmerk gekoppeld moet worden.

Nu je het exportbestand met de ID’s van je relaties hebt kun je het voorbeeldbestand gaan vullen. Dit bestand bevat de volgende kolommen:

  • Relationship ID: hier plak je de RSP_ID vanuit het export bestand.
  • Kenmerk categorie: hier vul je de naam van de categorie in.
  • Kenmerk naam: hier vul je de naam van het kenmerk in.
  • Datum: hierin vul je de datum in van wanneer het kenmerk toegevoegd wordt.

LET OP: de datumnotatie is dd-mm-yyyy.

Importeren

Nadat je het bestand op deze manier hebt gevuld, sla je het bestand op als een CSV bestand. In PerfectView kun je nu via de importdefinitie het kenmerkenbestand uploaden. Je hoeft verder niets te koppelen. PerfectView zal dit automatisch doen.

PerfectView