Waar ben je naar op zoek?

Hoe kan ik gegevens importeren?

Om gegevens te importeren is het noodzakelijk eerst een Excel sheet te maken van de te importeren gegevens. In PerfectView zijn meerdere relatietypes en activiteiten beschikbaar, zoals klanten, prospects, leden, gespreksverslagen, verkoopkansen, etc. Het is noodzakelijk één Excel sheet aan te maken per relatietype of type activiteit. Hiervoor zijn voorbeeld bestanden beschikbaar met daarin de juiste kolommen en kolomnamen.

Je vindt deze voorbeeld bestanden onder Instellingen (gele tandwiel rechts) > Gegevens importeren > Nieuw. Hier selecteer je het juiste relatietype of activiteitstype en klik je op Selecteren. Vervolgens kies je Voorbeeld downloaden. Het voorbeeldbestand begint met downloaden.

In het voorbeeldbestand staan alle velden die in PerfectView importeerbaar zijn. De te importeren velden verschillen bij organisaties en personen. Na het invullen van de gegevens in de juiste kolommen kan je de gegevens gaan importen.

Afhankelijk van welk type relatie je wilt importeren kun je in onderstaande artikelen lezen hoe je dit doet:

Als de relaties in PerfectView staan heb je de mogelijkheid om Activiteiten en Kenmerken te importeren. Ook kun je Producten in PerfectView importeren.

LET OP: de datumnotatie is dd-mm-yyyy.

PerfectView