Waar ben je naar op zoek?

Hoe kan ik een relatie inactief maken of verwijderen?

Voor het hanteren van een correcte van relaties beheren, adviseren wij je om geen gegevens te verwijderen. Wanneer een persoon bijvoorbeeld uit dienst treedt of een klant niet langer klant een actieve werkrelatie met jouw organisatie heeft, dan kan je deze relatie inactief maken. Op deze manier blijft de relatiehistorie beschikbaar en blijven je rapportages kloppend. Ook is het op deze manier mogelijk om in de toekomst toch nog van deze gegevens gebruik te maken. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen, maar ook hoe je een relatie daadwerkelijk kunt verwijderen.

Relatie inactief maken

  1. Open de kaart van de relatie die je inactief wilt maken.
  2. Rechts in je scherm zie je het Relatienetwerk. Hier staat het vinkje aan bij de huidige relatie koppeling tussen deze relatie en de moeder relatie. Klik op dit vinkje om deze koppeling inactief te maken.

Je kunt de relatie nu nog wel opzoeken in de database via de blauwe zoekbalk boven in het scherm. Echter zie je de relatie niet meer terug in overzichten met daarin actieve relaties. Ook worden inactieve relaties standaard uitgesloten bij het maken van selecties ten behoeve van bijvoorbeeld campagnes.

Relatie verwijderen

Wanneer het toch noodzakelijk blijkt om een relatie helemaal te verwijderen is dit alleen mogelijk als er geen relaties en activiteiten meer gekoppeld zijn aan de relatie. Je zult dus eerst alle historie moeten verwijderen voordat je de relatie kunt verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om de historie te verplaatsen door de activiteit te verplaatsen naar een andere relatie. Daarnaast heb je verwijder rechten nodig in PerfectView. Indien je deze rechten niet hebt, neem dan contact op met jouw applicatiebeheerder. Hij/zij kan de relatie dan verwijderen. Voor het daadwerkelijk verwijderen van de relatie vol je de volgende stappen:

  1. Open de kaart van de relatie die je wilt verwijderen.
  2. Controleer of er geen relaties of activiteiten meer aan de relatie hangen. Indien dit wel het geval is verwijder of verplaats deze eerst.
  3. Klik rechtsboven op de blauwe Actie knop.
  4. Klik hieronder op Verwijderen.

Relaties in bulk anonimiseren of verwijderen

Je hebt ook de mogelijkheid om in bulk relaties te anonimiseren of te verwijderen. Klik hier om te lezen, hoe je dat kunt doen.
LET OP: het in bulk anonimiseren of verwijderen van relaties kan niet ongedaan gemaakt worden.

PerfectView