Waar ben je naar op zoek?

Webformulieren

PerfectView biedt je de mogelijkheid om webformulieren te maken die je kunt publiceren op jouw eigen website. De gegevens die worden ingevuld op het webformulier worden in PerfectView geregistreerd. Je kunt een webformulier bijvoorbeeld gebruiken om relaties te laten aanmelden voor een nieuwsbrief.

Het tot stand brengen van een webformulier

Controleer of je het recht aan hebt staan voor webformulieren.

  1. Ga naar Applicatie instellingen.
  2. Klik op Rechten.
  3. Kies nu voor Applicatie instellingen onder het sub-kopje met de verschillende type rechten.
  4. Controleer of het blokje voor Webformulieren groen is of maak deze groen door erop te klikken.

Zodra de rechten goed staan, volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar Koppelingen.
  2. Kies nu voor Webformulieren.

Er opent nu een venster waarin je de stappen voor het maken van het webformulier kunt doorlopen. De stappen zullen veranderen naar aanleiding van de keuzes die je maakt.

De stap Wat > ‘Wat moet er gebeuren’:
*maak een activiteit aan bij de relatie ten behoeve van individuele opvolging: wanneer een relatie zich inschrijft via het webformulier, wordt er een activiteit aangemaakt bij de relatie.

*registratie kenmerk toekennen aan de relatie: de relatie die zich inschrijft via het webformulier krijgt een (zelf aangemaakt) kenmerk (bijv. website of nieuwsbrief) mee. Wanneer je gebruik wil maken van deze optie, dan dien je het kenmerk éérst aan te maken voordat je start met het instellen van het webformulier. Je vindt deze optie onder de applicatie instellingen > kenmerken.

*opt-in optie beschikbaar maken: de relatie die zich inschrijft via het webformulier krijgt de mogelijkheid om zich voor meerdere (zelf aangemaakte) kenmerken (bijv. wekelijkse nieuwsbrief en maandelijkse nieuwsbrief) in te schrijven. Wanneer je gebruik wilt maken van deze optie dan dien je deze éérst aan te maken voordat je start met het instellen van het webformulier. Je vindt deze optie onder de applicatie instellingen > kenmerken. Kies je voor dubbele opt-in dan krijgt de relatie een mail met de in/uitschrijving en moet deze nog bevestigen.

*stuur een e-mail bevestiging nadat formulier verzonden is: de relatie ontvangt een e-mail na het invullen van het webformulier.

Bij de laatste stap Formulier gebruiken vind je de code die jouw webdesigner kan gebruiken om het webformulier op de website te plaatsen.

Let op: maak je gebruik van het opt-in kenmerk dan dien je bij het aanmaken van dit kenmerk het vinkje aan te zetten bij ‘Opt-in kenmerken t.b.v. aanmelden van bijvoorbeeld een nieuwsbrief’.

Wij adviseren je om de stappen te doorlopen, wanneer je concrete vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je deze informatie inclusief screenshots downloaden? Klik dan hier.

PerfectView