Hoe maak ik nieuwe kenmerken (categorieën) aan?

Kenmerken zijn labels die je op je relaties kunt plakken. Op deze manier kun je jouw relaties rubriceren. Je kunt hier altijd gemakkelijk een selectie op maken om bijvoorbeeld een campagne te starten. Je kunt kenmerken zowel op organisaties als op personen plakken. In dit artikel lees je hoe je kenmerken aanmaakt in de instellingen. Na het aanmaken kun je de kenmerken gebruiken.

Kenmerken aanmaken

Ga naar instellingen (gele knop rechts) > Applicatie instellingen > Kenmerken.

• + Kenmerk: Klik hier om een nieuw kenmerk toe te voegen. Als je klikt op het pijltje in het veld van de categorie kun je bepalen in welke categorie je nieuwe kenmerk mag worden toegevoegd. Vul vervolgens bij Naam de naam van het kenmerk in en klik dan rechts onderin op de blauwe knop Opslaan. Wil je een nieuwe categorie aanmaken? klik dan op de + achter het veld van de categorieën. Vul een naam in en klik op opslaan.
  • Verwijderen: Klik een kenmerk aan en klik vervolgens op deze knop als je een kenmerk wilt verwijderen. Je krijgt voor de zekerheid nu nog een pop-up met de vraag of je het zeker weet. Als alle kenmerken binnen een categorie verwijderd zijn zal automatisch ook de categorie worden verwijderd.
  • Inactief maken: Als je een kenmerk wel nog wilt kunnen inzien maar niet wil dat hier nog nieuwe relaties aan toegevoegd kunnen worden kies dan voor Inactief maken. Je kunt het kenmerk nu niet meer bij relaties toevoegen maar de lijst nog wel inzien onder Meer > Kenmerken.

Categorienaam wijzigen bij een bestaand kenmerk

Als je bij een bestaand kenmerk de categorie wilt wijzigen doe je dit als volgt:

1. Open het bestaande kenmerk door er dubbel op te klikken.
  2. Klik achter Categorie op de + button om een nieuwe categorie aan te maken.
  3. Vul de nieuwe naam van de categorie in en klik op de blauwe opslaan button.
  4. Je komt nu terug in het kenmerk venster en je ziet bij Categorie de nieuwe naam staan.
  5. Klik rechts onderin op de blauwe opslaan button om het bestaande kenmerk aan een nieuwe categorie te hangen.
  6. Hang eventuele andere kenmerken ook onder de nieuwe categorie door dubbel op het bestaande kenmerk te klikken om vervolgens boven in het kenmerk venster de juiste Categorie te selecteren. Klik daarna op de blauwe opslaan button.

Lees hier verder als je kenmerken wil toevoegen op de relatiekaart.