Waar ben je naar op zoek?

Relatienummer

Inhoudsopgave

Iedere persoon en organisatie krijgt bij het aanmaken van de relatiekaart in PerfectView automatisch een relatienummer. Dit is een opvolgnummer die bij iedere nieuwe relatie met 1 wordt opgehoogd. Je kunt het terugvinden in de algemene gegevens in de kaart. Hierdoor heeft iedere relatie altijd een uniek gegeven wat handig is met bijvoorbeeld een bijwerkimport.

  • Het is een nummer, in tegenstelling tot sommige andere systemen hebben wij gekozen om geen letters/tekens anders dan getallen toe te staan.
  • Het is standaard niet te wijzigen, echter met rechten kan dit voor b.v. een beheerder toegestaan worden.
  • Het is uniek over alle relaties, er kan dus geen organisatie of persoon met hetzelfde relatienummer voorkomen.
  • Het is niet de relatiecode. De relatiecode is een ander veld dat handmatig (niet automatisch) gevuld kan worden en niet uniek hoeft te zijn.

Relatienummering aan of uitzetten

Hiervoor dien je administrator te zijn. Ga naar Instellingen (gele tandwiel rechts) (1) Applicatie Instellingen (2) > Configuratie > Modules (3) . Het is de onderste optie op de pagina (4). Als de nummering nog niet aanstaat heb je hier de optie deze aan te zetten en aan te geven bij welke nummer deze mag starten. Staan deze aan maar wil je hem uitzetten omdat dit in combinatie met je financiƫle pakket nog niet kan benutten dan kun je hem hier ook deactiveren. De financiƫle koppelingen voor Exact Online, MoneyBird of SnelStart zijn op dit moment nog niet te benutten in combinatie met het relatienummer.

Api

Het relatienummer is ook te gebruiken in de API functies voor relaties. Als een relatie aangemaakt wordt met een relatienummer dat al bestaat dan wordt de creatie geweigerd. Als het relatienummer niet opgeven wordt, dan maakt het systeem een nieuw relatienummer aan voor de relatie.

Import

De import kent naast de opties om relaties te koppelen op basis van relatiecode ook de optie om het relatienummer hiervoor te gebruiken. Bij een import van nieuwe relaties moet het relatienummer hoger zijn dan het laatste benutte relatienummer. Bij een bijwerkimport kun je het relatienummer kiezen als sleutelveld benutten om een bestaande relatie bij te werken.

Was this article helpful?
0 out of 5 stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
How can we improve this article?
PerfectView