Waar ben je naar op zoek?

Relatienummer

Iedere persoon en organisatie krijgt bij het aanmaken van de relatiekaart in PerfectView automatisch een relatienummer toegekend. Dit is een opvolgnummer dat bij iedere nieuwe relatie met 1 wordt opgehoogd. Je kunt het terugvinden bij de algemene gegevens op de relatiekaart. Hierdoor heeft iedere relatie altijd een uniek gegeven wat handig is voor bijvoorbeeld een bijwerkimport.

  • Het is een nummer. In tegenstelling tot sommige andere systemen hebben wij gekozen om geen letters/ tekens anders dan getallen toe te staan;
  • Het is standaard niet te wijzigen. Echter kan dit, met rechten, voor bijvoorbeeld een relatiebeheerder worden toegestaan;
  • Het is uniek bij alle relaties, er kan dus geen organisatie of persoon met hetzelfde relatienummer voorkomen;
  • Het is niet de relatiecode. De relatiecode is een ander veld dat handmatig (niet automatisch) gevuld kan worden. Ook hoeft een relatiecode niet uniek te zijn.

Relatienummering aan of uitzetten

Hiervoor moet je administrator zijn. Ga naar Instellingen (gele tandwiel rechts) (1) Applicatie Instellingen (2) > Configuratie > Modules (3) . Het gaat om de onderste optie op de pagina (4). Als de nummering nog niet aanstaat, kan je hier deze optie aanzetten en aangeven met welk nummer deze mag starten. Staat deze functionaliteit aan, maar wil je deze uitzetten omdat je deze, in combinatie met je financiële pakket, nog niet kan benutten? Dan kan je de relatienummering hier ook deactiveren. De financiële koppelingen voor Exact Online en MoneyBird zijn op dit moment nog niet te benutten in combinatie met het relatienummer.

Api

Het relatienummer is ook te gebruiken binnen de API functies voor relaties. Als een relatie aangemaakt wordt met een relatienummer dat al bestaat dan wordt de creatie hiervan geweigerd. Als het relatienummer niet opgegeven wordt, dan maakt het systeem een nieuw relatienummer aan voor de relatie.

Import

De importmodule kent, naast de opties om relaties te koppelen op basis van relatiecode, ook de optie om het relatienummer hiervoor te gebruiken. Bij een import van nieuwe relaties moet het relatienummer hoger zijn dan het laatst gebruikte relatienummer. Bij een bijwerkimport kan je het relatienummer als sleutelveld gebruiken om een bestaande relatie bij te werken.

PerfectView