Mollie

De koppeling tussen Mollie en PerfectView CRM Online zorgt ervoor dat jouw relaties eenvoudig en snel de facturen kunnen betalen. Win-win; jij krijgt sneller betaald en jouw relatie hoeft niet meer te stuntelen met het overtypen van factuurgegevens. In maximaal drie klikken is de betaling uitgevoerd. Verstuur een factuur direct vanuit CRM en voeg de betaallink toe.

Koppeling tot stand brengen

Controleer of je het recht aan hebt staan om een koppeling te maken met Mollie.

1. Ga naar Instellingen > Applicatie instellingen;
  2. Klik op Rechten;
  3. Kies nu voor Applicatie instellingen onder het sub-kopje met de verschillende type rechten;
  4. Controleer of het blokje voor Mollie groen is, of maak deze groen door erop te klikken.

Activeer de koppeling.

1. Ga naar Instellingen > Koppelingen;
  2. Kies nu voor Mollie;
  3. Vink de optie Gebruik Mollie aan;
  4. Kies nu voor Connect via Mollie.

Let op: Heb je nog geen Mollie account? Kies dan voor Sign Up om een Mollie account aan te maken en te koppelen

Tip: Heb je een nieuw Mollie account aangemaakt? Zorg dan dat je later ook de gegevens completeert. Ga hiervoor naar : https://www.mollie.com/dashboard/onboarding/stakeholders

PerfectView heeft toegang nodig tot de volgende functionaliteiten:

• Nieuwe betalingen aanmaken, zodat er een betaallink aangemaakt kan worden voor een factuur;
  • Je profielen inzien, zodat gekozen kan worden welk profiel (website) vermeld wordt bij het betalen;
  • Je betalingen inzien, zodat PerfectView je kan attenderen op een betaling.

Mollie

In Mollie is altijd te controleren voor wie en waarvoor toegang is verleend. Voor PerfectView CRM Online zal je bij Instellingen \ Apps volgende gegevens terugzien.

Koppeling tot stand brengen stap 2

Test de koppeling door te klikken op Verversen en verder met stap 2.

Instellen doorverwijzings Url en websiteprofiel.

1. Vul een Doorverwijzings URL in;
  2. Kies een Websiteprofiel van het Mollie account. De lijst is al gevuld met de beschikbare websiteprofielen van je Mollie account.

Instellen doorverwijzings Url en websiteprofiel.

Doorverwijzings URL
Als een betaling voltooid is, wordt de hier opgegeven (bedank)pagina getoond aan de klant. Dit kan b.v. de URL zijn die verwijst naar de bedrijfswebsite, zoals www.perfectview.nl

Websiteprofiel
Voor de betaling moet een keuze gemaakt worden voor een Mollie websiteprofiel. In een Websiteprofiel bepaal je de contactgegevens die getoond worden, de betaalmethodes die je toestaat en het uiterlijk van je checkout pagina. Ga voor de profielen naar Instellingen \ Websiteprofielen in Mollie.

Koppeling actief
Als alle stappen doorlopen zijn, zal het koppelingsscherm aangeven dat de koppeling actief is.

Factuur e-mail teksten

Om de Mollie betaallinks te versturen dient een betaallink toegevoegd te worden aan de factuur e-mail teksten. Ga hiervoor naar Applicatie instellingen \ Verkoop & facturatie \ E-mail teksten. Voeg nu per factuur de e-mail tekst voor de betaallink toe bij de stap Tekst.

De betaallink wordt aan het einde van de e-mail tekst toegevoegd, met behulp van knippen en plakken kan je deze e-mail tekst plaatsen op de gewenste plek.

Kies nu voor Volgende en Opslaan om de e-mail tekst definitief op te slaan.

Facturen versturen

De betaallinks worden benut in verkoopfacturen wanneer deze verstuurd worden per e-mail met een e-mail tekst waarin de betaallink is opgenomen.

Volg de standaard stappen om een verkoopfactuur op te stellen met factuurregels. Kies er vervolgens voor om een factuur aan te maken (het samenvoegen van het Word-bestand voor de verkoopfactuur). Zorg dat bij Layout- en verzendopties de verzendwijze staat ingesteld op per-email.

Kies vervolgens bij Factuur sturen voor een factuur e-mail tekst waarin de betalingslink is opgenomen.

Bij het versturen van de e-mail wordt de betalingslink omgezet in een unieke betalingslink voor deze specifieke factuur.

E-mail met de betaallink

Betaalpagina

Attenderen

Op het moment dat betaallinks benut worden, worden attenderingen verstuurd bij het gebruik van de betaallinks.

Dit gebeurt op 2 momenten:

• Als de klant klikt op de betaallink in de e-mail voor de verkoopfactuur;
  • Als de klant de betaling voltooid.

De attenderingen worden verstuurd aan gebruikers (die attenderingen wensen te ontvangen) van PerfectView met de volgende rol:

• Degene die de e-mail voor de factuur verzonden heeft;
  • Degene die de eigenaar is van de verkoopfactuur (oftewel de verkoopfactuur staat op zijn/ haar te doen lijst);
  • Degene die de relatiebeheerder is van de relatie die de factuur ontvangt.

Iedere gebruiker kan persoonlijk bepalen welke attenderingen hij/zij wil ontvangen bij de persoonlijk instellingen \ Notificaties.

Voor het instellen van de attenderingen moet wel minimaal het attenderen per e-mail, berichtencentrum of per mobiel ingeschakeld zijn (bovenaan de notificatie instellingen).

Betalingen

Op het moment dat middels een Mollie betaallink een factuur voldaan is, wordt dit vermeld in de tijdlijn van de verkoopfactuur op de betalingsregel.