Waar ben je naar op zoek?

MailChimp

Deze koppeling helpt je bij het versturen van mailings met MailChimp in combinatie met het beheren van je relaties in PerfectView. Maak je selectie in CRM Online en voer de e-mailcampagne uit in MailChimp. Opt-outs (mensen die aangeven geen nieuwsbrief meer te willen ontvangen) worden geregistreerd in MailChimp en automatisch vastgelegd in PerfectView CRM Online. Zo blijft je relatiebestand up-to-date.

Klik hier om de documentatie te downloaden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de koppeling tot stand brengt en gebruikt.

De koppeling gebruiken

Volg de volgende stappen om een mailing vanuit MailChimp te verzenden:

1. Maak een selectie in PerfectView.
2. Start een campagne.
3. Geef bij de campagne in PerfectView aan dat je deze wil versturen middels een extern systeem en kies hier voor MailChimp.
4. Voer de campagne uit (er wordt nog niets gemaild naar de relaties).
5. Er wordt nu een audience (voorheen lijst) en een campagne aangemaakt in MailChimp.
6. Klik in MailChimp achter de campagne (die door PerfectView is aangemaakt) op edit.
7. De juiste audience is nu automatisch gekoppeld aan deze campagne.
8. Kies een opgeslagen layout / of je maakt er zelf een aan.
9. Verstuur nu de mail vanuit MailChimp.

Wanneer een relatie de mail opent, zichzelf uitschrijft of op een link klikt, dan wordt dit verwerkt in PerfectView. Je ziet dit allemaal terug op de relatiekaart van de betreffende relatie. Via het linkermenu Meer > Campagnegebeurtenissen kun je de campagne ook altijd terug vinden en de resultaten per campagne bekijken. De koppeling koppelt één keer in de 24 uur deze statistieken terug.

Let op: wanneer je niet de campagne en/of de audience gebruikt die door PerfectView is aangemaakt, zal er ook geen terugkoppeling zijn. Het is dus niet de bedoeling dat je zelf een eigen campagne of list aanmaakt in MailChimp.
De aanhef van de relatie zal niet automatisch toegevoegd worden, je kunt door middel van samenvoegvelden in MailChimp de aanhef laten toevoegen.
Het aantal audiences wat je aan mag maken in MailChimp is afhankelijk van het type account wat je bij MailChimp hebt.

Was dit artikel nuttig ?
2.1 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 25%
3 Stars 0%
2 Stars 25%
1 Stars 50%
How can we improve this article?
PerfectView