Hoe wordt een vinder eigenaar?

Wanneer een burger online op de website klikt op Dit is mijn voorwerp en zijn of haar gegevens invult in het daaropvolgende formulier, dan wordt het gevonden voorwerp verplaatst vanuit de wachtrij [Gevonden] te bewaken naar de wachtrij [Gevonden] op te halen. Het voorwerp blijft nog wel zichtbaar op de website verlorenofgevonden.nl.
In de kaart van het desbetreffende gevonden voorwerp staat vervolgens ook in de notities dat de burger heeft aangegeven dat dit zijn/haar voorwerp is. Op het tabblad betrokken relaties staat de burger geregistreerd, wanneer je dubbel op de naam van de burger klikt dan opent de relatiekaart en kan je onder het tabblad Gegevens > Privé de contactgegevens zien.

Notificatie

Het is mogelijk om een notificatie te krijgen wanneer een gevonden voorwerp naar de wachtrij: Gevonden op te halen wordt verplaatst. Je kunt dit als volgt instellen: Klik rechts in het scherm op Instellingen > Persoonlijke instellingen > Algemeen – Notificaties.
Je kan per gebruiker notificaties instellen, Als deze gebruiker inlogt met een algemeen adres is komt de notificatie op dat e-mailadres binnen. Het is niet mogelijk om deze naar een ander e-mailadres te laten doorsturen.

In dit scherm zie je het kopje: Als er een activiteit wordt geplaatst in een wachtrij de optie Gevonden op te halen. Bij deze wachtrij klik je op de icoontjes van de mail en het berichtencentrum. Op deze manier schakel je de notificaties in. Je zult vervolgens een e-mail ontvangen wanneer er een gevonden voorwerp in de betreffende wachtrij wordt geplaatst.

Beoordelen en terugzetten

Wanneer de burger per abuis heeft aangegeven: dit is mijn voorwerp maar dit blijkt achteraf niet te kloppen, dan maak je een notitie en kan je het voorwerp terug zetten naar de wachtrij [Gevonden] te bewaken. Dit doe je door de activiteit gevonden voorwerp te openen en op Naar wachtrij te klikken en te kiezen voor de optie Terug naar te bewaken.