Waar ben je naar op zoek?

Hoe voeg ik producten toe aan mijn productenboek?

Inhoudsopgave

In de activiteiten Verkoopkans en Verkoopfactuur kun je aangeven welke producten of diensten je wilt verkopen, of reeds hebt verkocht. Dit doe je onder de kop Kansregels. Door producten vooraf te definiƫren maak je snel en gemakkelijk offertes met de juiste omschrijvingen en prijzen.

Wil je producten in bulk importeren? Lees dan dit artikel. Om handmatig een product toe te voegen ga je naar je Instellingen (gele knop rechts) > Applicatie instellingen > Verkoop en facturatie – Producten.

Een nieuw product toevoegen doen we bij +Product. Je kunt vervolgens de volgende velden vullen:

  • Groep: In welke groepen wil je producten onderverdelen. (Bijvoorbeeld: Producten Nederland. Of producten leverancier A).
  • Type: Product of dienst om later een overzicht te kunnen maken met behulp van Weergaven.
  • Code: Dit is een verplicht veld om je producten uniek van elkaar te maken. En in de toekomst in bulk een prijswijziging door te kunnen voeren via een Producten export en Import.
  • Omschrijving: De naam van het product.
  • Eenheid: De meetbare eenheid van een product. (Bijvoorbeeld uur). Vink Deelbaar aan als je met halve getallen achter de komma wil werken.
  • Details: Uitbreiding van de Omschrijving.
  • BTW: Het bijhorende BTW percentage van je product.
  • Verkoopprijs: Prijs van het product inclusief of exclusief BTW.
  • Inkoopprijs: Om een Marge te kunnen berekenen.
  • Handmatig aanpassen: Na het selecteren van een product de mogelijkheid hebben om een product op enkele velden aan te passen. Dit kan je gebruiken voor flexibiliteit of juist om de producten te standaardiseren.

Met de knop bovenin – Verwijderen kun je bestaande producten verwijderen. Let op: dit kan enkel wanneer een product nog niet in gebruik is.

Je kunt ook een bestaand product op inactief zetten als je deze niet meer wil gebruiken maar wel de geschiedenis er van in tact wil laten bij eerder gebruikte offertes en facturen. Dit doe je met de knop Inactief maken boven in het scherm.

Wil je de naam van een bestaande productgroep wijzigen? Klik dan op de naam van de betreffende groep en vervolgens op Productgroep aanpassen.

Met de knop Exporteren kun je alle bestaande producten exporteren naar Excel. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je alle producten in bulk bij wilt werken middels een import.

Zoals hierboven reeds is aangegeven is het bij het aanmaken van een nieuw product verplicht om een Code mee te geven aan het product. Voorheen was dit niet zo, omdat toen de mogelijkheid nog niet bestond om producten te importeren. Werk je al langere tijd met het productenboek in PerfectView dan kan het dus zo zijn dat er nog producten in jouw lijst staan zonder productcode. Met de knop Genereer productcodes kun je deze producten automatisch een code toekennen.

Was this article helpful?
0 out of 5 stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
How can we improve this article?
PerfectView