Hoe pas ik een keuzelijst aan?

In PerfectView zie je regelmatig dropdown lijstjes. Voor al deze lijsten geldt dat in de Applicatie instellingen kan worden bepaald welke waarden je hier als gebruiker zijnde kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuzelijst Functie. Door ervoor te zorgen dat hier de functies in staan die voor jullie van belang zijn kun je jouw relaties goed beheren.

Keuzelijst aanpassen

Ga aan de rechterkant naar Instellingen (gele knop rechts) > Applicatie instellingen > Keuzelijsten.

Je ziet nu links een lijst met alle keuzelijsten die aanpasbaar zijn. Je kunt de keuzelijst snel terugvinden door in de zoekbalk (zoeken) de naam van de keuzelijst in te voeren. Boven deze zoekbalk heb je een aantal opties:

• + Keuzelijst-optie: Klik hier als je een nieuwe keuze in de keuzelijst wilt toevoegen. Nadat je een naam hebt ingevoerd klik dan op het kruisje achter de titel om de terug te gaan. De naam wordt dan ook opgeslagen.
  • Inactief maken: Als je een keuze in de keuzelijst niet meer wil gebruiken klik dan op Inactief maken. De waarde wordt dan lichtgrijs en komt niet meer voor in de lijst. Overal waar deze keuze staat blijft deze wel staan. Je kunt een waarde in een keuzelijst niet verwijderen omdat het mogelijk is dat deze keuze eerder gebruikt is en dit anders verloren zou gaan.
  • Als standaard instellen: Als je op een keuze in de keuzelijst klikt en daarna op ‘als standaard instellen’ dan wordt die keuze als standaard ingesteld.
  • Bewerken: Mocht je de naam van een van de waardes in de keuzelijst aanpassen dan kan dit door de waarde te selecteren en dan op bewerken te klikken. Let op: overal waar eerst de oude waarde stond staat nu de nieuwe waarde die je invoert.

Voorbeeld: Je wil een functie toevoegen. Typ bij zoeken functie in en klik op de loep. De waardes die onder de keuzelijst functie vallen komen naar voren. Klik bovenin op + Contactpersoon – functie om een nieuwe functie toe te voegen. Klik daarna op het grijze kruisje achter +Contactpersoon – functie om de nieuwe waarde op te slaan en terug te gaan om meer waardes toe te voegen.