Hoe maak ik een standaard tekst in een e-mail?

De Standaardtekst is een extra functionaliteit om er voor te zorgen dat je gemakkelijk afspraakbevestigingen of antwoord op veel voorkomende vragen kan versturen per e-mail vanuit PerfectView met een paar klikken.

Onder Instellingen (gele knop rechts) > applicatie instellingen > E-mail > Teksten vind je de mogelijkheid om een standaardtekst aan te maken. Klik op [+] E-mail tekst om een nieuwe tekst toe te voegen en volg deze stappen:

1. Onderwerp:
    • Naam: de interne naam van je tekst. Indien je veel teksten wil maken en deze wil onderverdelen in categorieën kun je de \ gebruiken. Bijvoorbeeld Bevestiging\ Afspraak op kantoor en Bevestiging\ Telefonische afspraak zorgt nu voor een categorie Bevestiging met daaronder 2 teksten.
    • Omschrijving: extra ruimte om je tekst verder te verklaren.
    • Taal: je kunt de tekst op taal categoriseren en aangeven welk e-mail sjabloon standaard gebruikt moet worden bij deze tekst.
    • E-mail onderwerp: de onderwerp regel in je e-mailbericht die de ontvanger te zien krijgt. Eventueel kun je nog extra tekst boven de e-mail plaatsen. Let op: Niet iedere e-mail cliënt ondersteunt dit dus niet alle ontvangers zullen dit zien.
  2. Tekst: voeg hier je tekst toe. Onderin staan knoppen om makkelijk afbeeldingen en linkjes toe te voegen. Je kunt ook gegevens uit de relatie of activiteitenkaart in PerfectView automatisch in je e-mail laten samenvoegen door er samenvoegvelden in te plakken. Instellingen (gele knop rechts) > applicatie instellingen > Documenten > Activiteiten.
  3. Documenten: je kunt documenten zoals een routebeschrijving of een brochure toevoegen. Zorg dat je deze van te voren hebt toegevoegd bij je standaard documenten Instellingen (gele knop rechts) > applicatie instellingen > Documenten > Standaard.
  4. Klik op Opslaan om je tekst op te slaan en te kunnen gaan gebruiken.

Wil je standaard teksten voor offertes of facturen maken? Klik dan hier .