Hoe maak ik een standaard tekst in een e-mail?

Inhoudsopgave

De Standaardtekst is een extra functionaliteit om er voor te zorgen dat je gemakkelijk afspraakbevestigingen of antwoord op veel voorkomende vragen kan versturen per e-mail vanuit PerfectView met een paar klikken.

Onder Instellingen (gele knop rechts) > applicatie instellingen > E-mail > Teksten vind je de mogelijkheid om een standaardtekst aan te maken. Klik op [+] E-mail tekst om een nieuwe tekst toe te voegen en volg deze stappen:

1. Onderwerp:
    • Naam: de interne naam van je tekst. Indien je veel teksten wil maken en deze wil onderverdelen in categorie├źn kun je de \ gebruiken. Bijvoorbeeld Bevestiging\ Afspraak op kantoor en Bevestiging\ Telefonische afspraak zorgt nu voor een categorie Bevestiging met daaronder 2 teksten.
    • Omschrijving: extra ruimte om je tekst verder te verklaren.
    • Taal: je kunt de tekst op taal categoriseren en aangeven welk e-mail sjabloon standaard gebruikt moet worden bij deze tekst.
    • E-mail onderwerp: de onderwerpregel in je e-mailbericht die de ontvanger te zien krijgt. Eventueel kun je nog extra tekst boven de e-mail plaatsen. Let op: Niet iedere e-mail cli├źnt ondersteunt dit dus niet alle ontvangers zullen dit zien.
  2. Tekst: voeg hier je tekst toe. Onderin staan knoppen om makkelijk afbeeldingen en linkjes toe te voegen. Voor verdere opmaak dien je HTML te gebruiken. Je kunt ook gegevens uit de relatie of activiteitenkaart in PerfectView automatisch in je e-mail laten samenvoegen door er samenvoegvelden in te plakken. Je kunt deze hier vinden (link naar samenvoegvelden e.d. toevoegen).
  3. Documenten: je kunt documenten zoals een routebeschrijving of een brochure toevoegen. Zorg dat je deze van te voren hebt toegevoegd bij je standaard documenten Instellingen (gele knop rechts) > applicatie instellingen > Documenten> Standaard.
  4. Klik op Opslaan om je tekst op te slaan en te kunnen gaan gebruiken.

Wil je standaard teksten voor offertes of facturen maken? Klik dan hier .