Waar ben je naar op zoek?

Hoe maak ik een deelfactuur?

Je kunt direct vanuit de verkoopkans, niet alleen een volledige verkoopfactuur, maar ook een deelfactuur versturen als je een betaalafspraak maakt en een klant graag in delen wil betalen. Hieronder leggen we uit hoe dit werkt.

Als de fase van de verkoopkans op Gewonnen staat en de status op Akkoord gegeven dan word het onderdeel facturen toegevoegd. Klik op de knop Deelfactuur toevoegen om een deelfactuur aan te maken. Indien je geen optie hebt om direct vanuit de verkoopkans te factureren klik dan hier.

Zodra je op deze knop klikt, wordt er een nieuwe verkoopfactuur aangemaakt en deze wordt gekoppeld aan de verkoopkans. In deze verkoopfactuur zijn de kansregels die in de bijbehorende verkoopkans staan, verwerkt in de factuurregels van deze verkoopfactuur.

Je kunt per productregel aangeven welk bedrag er gefactureerd moet worden door er op te klikken en het bedrag aan te passen. Is dit 50%? Halveer dan het bedrag. Je kunt ook een productregel verwijderen door op de – aan het einde van een productregel te klikken. Het totaalbedrag van deze factuur zal nu ook worden aangepast.

Op deze manier kun je vanuit de verkoopkans meerdere facturen toevoegen. In de verkoopkans krijg je nu een overzicht met welke facturen er al gestuurd zijn met welke bedragen. Als je de laatste factuur toevoegt klik dan op de knop Eindfactuur toevoegen. Je kunt hierna geen facturen meer toevoegen en de status van de verkoopkans zal op eindfactuur gemaakt komen te staan.

PerfectView