Waar ben je naar op zoek?

Hoe leg ik relaties tussen relaties vast?

Er zijn twee manieren om relaties tussen jouw relaties vast te leggen in PerfectView. Je kunt dit doen via het relatienetwerk op de relatiekaart. Tevens kan je gebruik maken van de masteraccount-functionaliteit. In dit artikel wordt toegelicht hoe en wanneer je welke optie kunt inzetten.

Masteraccount

Wanneer je gebruik maakt van deze optie, leg je de relatie tussen de relaties vast op de relatiekaart bij het tabblad Gegevens. Je vinkt de optie voor het masteraccount aan op de relatiekaart van de organisatie die je als master wilt registreren. Aan de relatiekaart van deze relatie wordt nu een extra tabblad, Subaccounts, toegevoegd. Bij dit tabblad zijn de subaccounts zichtbaar.

Op de relatiekaart van het subaccount klik je, onder het tabblad Gegevens, op kies masteraccount om vervolgens het betreffende masteraccount te selecteren. Bij het subaccount is onder het tabblad Gegevens direct zichtbaar wie het masteraccount is.

Wanneer je een relatie registreert als masteraccount, kan je daar geen master meer aan koppelen. Dit betekent dat je dus op maximaal twee lagen relaties kunt koppelen. Deze functionaliteit kan je handig gebruiken wanneer je bijvoorbeeld franchise organisaties vast wilt leggen in CRM.

Heb je, op de relatiekaart, niet de mogelijkheid een organisatie als masteraccount te registreren? Dan staat deze module nog niet aan in jouw omgeving. Een beheerder kan deze aanzetten via de Applicatie instellingen > Configuratie > Modules en door de optie Master accounts inschakelen aan te vinken.

Relatienetwerk

Wanneer je gebruik maakt van deze optie, leg je de relatie tussen de relaties vast via het relatienetwerk op de relatiekaart. Met deze functionaliteit is het mogelijk om op meerdere lagen relaties te koppelen. Deze functionaliteit is handig om te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld klanten van je leveranciers vast wilt leggen in CRM.

Wanneer je op deze manier de relaties wilt vastleggen ga je naar de ‘bovenste’ relatie en rechts, bij het relatienetwerk, klik je op ‘Relatie X heeft een…. ‘ en vervolgens kies je het betreffende type relatie en daarna de relatie zelf.

Wanneer de mogelijkheid om relaties binnen het relatienetwerk vast te leggen niet aanstaat, kan een beheerder dit aanzetten via de Applicatie instellingen > Configuratie > Modules en door de optie Relaties tussen relaties vastleggen aan te vinken.

PerfectView