Waar ben je naar op zoek?

Hoe kan ik mijn offertes digitaal laten ondertekenen?

Een offerte die met PerfectView verstuurd is kunnen we digitaal laten ondertekenen. Het vergemakkelijkt het tekenen voor de klant en is minder belastend voor je eigen administratie.

Als een offerte uit PerfectView wordt verzonden kun je gebruik maken van digitaal accorderen. Dit is een aparte webpagina die de mogelijkheid biedt om je offerte met een persoonlijke achtergrond te presenteren. Bij het ondertekenen voert de klant zijn gegevens in en tekent hij met zijn vinger of muis een handtekening en wordt zijn IP adres gelogd.

Hoe je digitaal accorderen instelt en hoe de accorderingspagina er uit ziet vinden we terug in de verkoopinstellingen waarbij we ons hier focussen op de instellingen van de offertes. Ga hiervoor naar instellingen (gele knop rechts) > Applicatie instellingen > Verkoop & Facturatie > Instellingen.

 • De instellingen onder de oranje titel Verkoopkansen:
  1. Gebruik maken van de geïntegreerde offerte activiteiten.
  2. De standaard verzendwijze van een offerte binnen de Verkoopkans.
 • De instellingen onder de oranje titel Offertes:
  1. Aantal dagen dat de offerte en dus ook de accorderingslink geldig is voor digitale ondertekening.
  2. Notificatie (email en PerfectView bericht) als de gestuurde offerte mail wordt geopend.
  3. Notificatie (email en PerfectView bericht) als een offerte pagina wordt bekeken.
  4. Notificatie (email en PerfectView bericht) als de offerte digitaal wordt geaccordeerd.
  5. Het gebruik van een eigen achtergrond op de accorderingspagina.
  6. Het gebruik van een eigen Favicon (kleine afbeelding bij het webpagina adres).

In de activiteit verkoopkans heb je onderaan Layout en verzendopties. Hier kan je per verkoopkans aangeven hoe je de offerte wil verzenden. De optie Per email met accordering houdt in dat je relatie online een handtekening kan zetten onder jouw document.

Daarnaast dien je standaard e-mailteksten in te richten waardoor er automatisch een link in de e-mail tekst zit naar het online accorderen. Zodat als je in de Verkoopkans op Offerte maken en vervolgens op Offerte versturen klikt, dat de e-mail met daarin de accorderingslink wordt geopend.

PerfectView