Hoe exporteer ik mijn hele database?

Een export van je database kan handig zijn om een kopie te maken van je data of bijvoorbeeld wanneer de gegevens vanuit PerfectView geïmporteerd moeten worden in een ander systeem.

Het is mogelijk om een export van de gehele database te maken (max. eennmaal per week). Deze kun je gebruiken wanneer je:

• Een extra kopie van de data buiten de PerfectView cloud wil hebben.
  • Een overstap wil maken naar een ander platform en hiervoor een dataset nodig is om te importeren.

Zorg ervoor dat je de juiste rechten hebt. Deze kun je aanzetten door te gaan naar: Instellingen > Applicatie instellingenAutorisatie – Rechten > (linkerkant) Rechten – Applicatie instellingen, hier maak je onder het kopje Configuratie de optie Database export groen. Indien je deze rechten niet hebt, neem dan contact op met de beheerder.

Je kunt deze database export maken door te gaan naar: Instellingen > Applicatie instellingenConfiguratie – Database export. Hier geef je een wachtwoord op voor de bestanden welke versleuteld worden.

Let op: Onthoud het wachtwoord goed anders kun je de vergrendelde bestanden niet meer openen. Ook kun je maar één export per week maken.

Nadat je een wachtwoord hebt aangemaakt, kun je de opties Bijlagen exporteren en Notities apart exporteren aanvinken. Vervolgens klik je op de knop Aanvragen. Vervolgens wordt er een taak in het logboek aangemaakt welke de export van de database gaat uitvoeren. Het is afhankelijk van de omvang van je database hoe lang het duurt om een export te creëren. Dit kan enkele minuten maar ook enkele uren duren.

Wanneer de export van de database is uitgevoerd ontvangt je een e-mail. Je kunt de export van de database downloaden door te gaan naar: Instellingen > Applicatie instellingenConfiguratie – Database export. Klik op de knop Downloaden om de database export te downloaden.

Wanneer je een bestand vanuit de export wilt openen dan zal er gevraagd worden om het wachtwoord wat je eerder in PerfectView hebt aangemaakt. In het logboek van CRM Online zie je vervolgens terug wie er wanneer een export gemaakt heeft.

In dit document lees je waar de export precies uit bestaat en hoe je gegevens aan elkaar kunt koppelen: