Google Contacts

Met behulp van de Google Contacts-koppeling, kan je makkelijk jouw relaties uit PerfectView naar Google kopiëren.

Stap 1: ga naar Instellingen (1)> Persoonlijke instellingen (2)> Mijn Koppelingen (3) > Google Contacts (4).

Stap 2: voor het kopiëren van alle relaties zal eerst het gewenste Google-account gevalideerd moeten worden. Klik hiervoor op de blauwe knop Google account authenticeren.

Kies het Google account dat je wilt koppelen aan PerfectView. Klik daarvoor op de blauwe knop Toestaan.

Nadat je op Toestaan hebt geklikt, zie je de volgende tekst op je scherm verschijnen: Met succes geautoriseerd. U kunt dit scherm sluiten en verder gaan met het activeren van de koppeling!

Stap 3: klik (in PerfectView) op de blauwe knop Controleer authenticatie om de koppeling te activeren. Indien deze succesvol is geactiveerd, dan wordt dat aangegeven.

Stap 4: ga naar Instellingen (1)> Persoonlijke instellingen (2)> Mijn Relaties (3). Geef vervolgens aan welke relaties uit PerfectView je wilt kopiëren naar Google Contacts.

Elke relatie in PerfectView heeft een uniek ID. Op basis van dit unieke ID wordt gecontroleerd of deze relatie al voorkomt in Google Contacts als je opnieuw de relaties wilt kopiëren. Zo ontstaan er geen dubbele relaties in beide omgevingen.

Let op: bij de koppeling met Google Contacts is dus geen sprake van live synchronisatie. Er is wel sprake van een kopieerfunctie. Wanneer je wilt dat nieuwe relaties ook in Google Contacts terecht komen, dan dien je opnieuw op de knop voor het kopiëren van de relaties te klikken.