Waar ben je naar op zoek?

E-facturatie

Met E-facturatie wordt een volledige digitale afhandeling van facturen tussen verzender en ontvanger bedoeld. Bij e-facturatie wordt een factuur in een gestandaardiseerd formaat (UBL) over een gereguleerd netwerk verstuurd. UBL (Universal Business Language) is het standaard formaat voor elektronisch factureren. Het is een XML bestand dat speciaal is uitgedacht voor facturen. Een UBL factuur maakt het mogelijk om factuurdata van pakket A naar pakket B te sturen. De UBL factuur kan direct ingelezen worden, zónder handmatige invoering. Het is dus géén PDF bestand.

Easy Systems

Om gebruik te maken van E-facturatie dien je een betaald account te hebben bij Easy Systems. Dit is nodig omdat Easy Systems als acces point ook alle aangesloten organisaties zal moeten valideren en de nodige gegevens moet registreren om fraude te voorkomen.

Wanneer je als organisatie bij een ander acces point zit aangesloten kan je geen gebruik maken van E-Facturatie middels PerfectView. Je kan maar bij één acces point aangesloten zitten, je kan eventueel wel van acces point wisselen.

Hoe werkt het?

Om een E-factuur te versturen dien je eerst een verkoopfactuur aan te maken in PerfectView en bij de verzendwijze dien je te kiezen voor: E-factureren. Wanneer een verkoopfactuur dan wordt verstuurd wordt deze aangeboden aan de E-facturatie koppeling. Of een verkoopfactuur geschikt is voor E-facturatie wordt bepaald door de gekoppelde ontvanger van de verkoopfactuur.

Wil je meer informatie? Klik hieronder op de download button om de documentatie te downloaden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de koppeling tot stand brengt en gebruikt.

PerfectView