Waar ben je naar op zoek?

Campagne inrichten voor abonnementen

  • Home
  • Campagne inrichten voor abonnementen

Wil je je abonnementen automatisch laten factureren dan stel je daarvoor een campagne in. Klik in de linker navigatiebalk op Meer > campagnes > concepten en klik op de knop + campagne. Doorloop de stappen in de campagnetool.

Let op: alle abonnementen worden meegenomen in de campagne ongeacht in welke wachtrij of te-doen-lijst ze staan. Er is een uitzondering: Abonnementen die in de wachtrij Nieuwe abonnementen staan worden niet meegenomen in de campagne. Je kunt dit dus zien als een concepten wachtrij.

Naam: Geef de campagne een naam waaruit je kan afleiden om welk type abonnement het gaat, wat de verzend- en betaalwijze is.

Wie: Kies hier voor Abonnementen.

Configuratie: Dit zijn drie velden waarop je kunt filteren voor welke abonnementen deze campagne draait. Waarom zou je meerdere campagnes laten draaien? Wanneer je bijvoorbeeld facturen verstuurd per post en per e-mail is het handig dit in verschillende campagnes te realiseren. Wanneer de campagne voor de facturen per post heeft gedraaid heb je een bulkdocument voor alle abonnementen waarvan de factuur uitgeprint dient te worden.

  • Type: Kies het type dat je in deze campagne wil vastleggen. Je kunt hier ook kiezen voor <alle>, dan heeft het betrekking op alle types.
  • Verzendwijze: Kies de verzendwijze die voor deze campagne geldt.
  • Betalingswijze: Kies de betalingswijze die voor deze campagne geldt.
  • Kies de wachtrij ‘Te factureren’ waar de activiteiten verkoopfactuur in dienen te komen wanneer ze in de conceptfase staan.
  • Kies de wachtrij ‘Facturen – verstuurd’ waar de activiteiten verkoopfactuur in dienen te komen wanneer ze zijn verstuurd.

Uitvoeren: Kies hier vanaf een bepaald tijdstip en vink aan periodiek herhalen. Je kunt nu aangeven hoe vaak je wil dat de campagne draait. Er wordt in de abonnementen gekeken naar het veld eerste factuurdatum om te bepalen of een abonnement wél of niet gefactureerd dient te worden.

PerfectView